Нaционална дечија линија „НАДЕЛ“ гост Ученичког парламента

Представници Националне дечије линије „Надел“ гостовали су 28. марта 2019. у нашој школи на позив Ученичког парламента. Одржали су предавање о услугама које ово удржење пружа деци. Нарочито је истакнута поверљивост и анонимност корисника СОС телефона.

Ова линија отворена је како би помогла свој деци која желе да причају о свом проблему, а немају с ким или се не усуђују да икоме повере оно што их тишти. Саговорници са друге стране СОС линије саслушаће све проблеме и продискутоваће о њима са децом, али им ипак неће сугерисати било какво решење. Напротив, предавачи су истакли да деца ипак морају решавати проблеме са особама од поверења: најпре родитељима, као и наставницима.

У току предавања ученици су показали интересовање и дискутовали о поверењу и о томе зашто је некад тешко послушати чак и добар савет.

Чланови Ученичког парламента пренеће информације које су добили на овом предавању својим друговима из одељења и упознаће иха са начином на који СОС телефон функционише.

Организатор овог предавања је психолог Школе Ивана Радаковић. Руководилац Ученичког парламента је Јасна Рикерт Стевановић.